Certificering

FDBR har en vision om at etablere en landsdækkende certificering af bogholdere.

Vi har som mål, at Certificeringen skal være godkendt/anerkendt af interessenter f.eks. Erhvervsstyrelsen, Dansk Industri, SKAT, Foreningen Danske Revisorer m.fl.

Vores motivation udspringer af ønsket om en ensartet, kendt og høj kvalitet i bogholderiarbejde.

Dygtige bogholdere ved, at der er meget mere i ansvarlig bogføring end blot at vide, hvordan en enkelt arbejdsopgave afsluttes eller data indtastes. At være FDBR certificeret bogholder vil reflektere det høje niveau af viden, efter-/uddannelse og erfaring der er nødvendig for at udføre alle centrale funktioner indenfor Økonomifunktionen nemlig Debitorer, Kreditorer, Løn, Moms, Lagerstyring, SKAT, Anlæg og Generel bogføring.

Virksomhedsejerne lægger detaljeret viden om deres firmas, og ofte også deres egen personlige økonomi, i hænderne på bogholderen. Alligevel har de fleste virksomhedsejere ikke nogen målestok for effektivt at vurdere kvaliteten af en bogholder.

Vore skandinaviske søsterorganisationer bl.a. SRF konsulenterne i Sverige og NARF i Norge har for længst etableret en national anerkendt certificering af bogholdere.

Vi ønsker at etablere en basis certificering, krav til opretholdelse af certificeringen f.eks. test hvert andet år samt en mulighed for tillægscertificering indenfor f.eks. løn.

FDBR repræsenterer ikke og støtter ingen institutioner, leverandører eller nogen individuel undervisning. Vores rolle er at etablere certificeringen og efterfølgende test for opretholdelsen af certificeringen.

Rie Andersen 17. oktober 2016

FDBR Certificering