Vejledning ifm hvidvask

Som regnskabskonsulent og/eller bogholder skal du registrere dig på Virk, bl.a. hvis du både tilbyder c/o adresse for kunder og tilbyder bogføring samt hvis du assisterer med at oprette personligt ejet virksomhed/ IVS.

Når reglerne overholdes, mindskes risikoen for hvidvask og forsøg på hvidvask. Bogholdere som også assisterer med at oprette virksomheder spiller en vigtig rolle og har et særligt ansvar ift. at forebygge og bekæmpe hvidvask.

Erhvervsstyrelsen har lavet en quick-guide, der kort præsenterer, hvordan den enkelte virksomhedsopretter kan undgå at medvirke til hvidvask.

Guiden beskriver blandt andet pligter, og muligheder, hvis der opstår mistanke om hvidvask. Der er vejledning til risikovurdering af den enkelte kunde samt gode råd til, hvordan usædvanlige aktiviteter kan overvåges.

Som medlem af FDBR får du bl.a. også gratis adgang til et sæt vejledninger og skabeloner til brug for din virksomhed i forhold til loven om Hvidvask. Vejledninger og skabeloner er udviklet i samarbejde med FDR.

Du finder guiden her: https://erhvervsstyrelsen.dk/sites/default/files/media/saadan_undgaar_du_at_medvirke_til_hvidvask.pdf

Du kan læse mere om vejledning via FDBR på vores hjemmeside:

https://fdbr.dk/markedsplads-samarbejdspartnere/